NAŠI USPEHI

Ponovno – iskrene čestitke – ob imenovanju ZLATA MATURANTKA. 

POGOVOR Z ZLATO MATURANTKO 2022/23 CDI UNIVERZUMA

Dovolite nekaj vprašanj. Ste pričakovali tak uspeh na poklicni maturi? 

Iskreno nisem, ampak mislim, da ima to več za opraviti s slabšo akademsko samozavestjo kot s čim drugim. Novica, da sem zlata maturantka, me je zelo presenetila.

Kaj vse bi svetovali bodočim maturantom, da bodo kar najbolj uspešni na poklicni maturi? 

Mislim, da je matura včasih predstavljena kot zelo zahtevna in strašna stvar, ki se jo mora obravnavati s strahospoštovanjem, ampak je resnica čisto drugačna. Seveda je pomemben in resen dogodek, na katerega se je treba kvalitetno pripravljati, ampak si zase želim, da bi čutila manj živčnosti in anksioznosti pred izpiti. Posameznik ima veliko možnosti, da dokaže znanje (npr. tudi če se na pisnem delu slabše odreže, lahko na ustnem delu zelo dodela in dopolni svojo oceno). 

Odraslim ob šolanju nikoli ni lahko usklajevati vseh obveznosti; od službe, družine, hobijev in do učenja. Kako je to uspevalo Vam?

Morala sem žrtvovati nekaj stvari, da sem se lahko pripravljala na maturo, to so prosti čas, druženje s prijatelji in različni izleti, ampak sem se zavedala, kaj je v nekem trenutku prioriteta. K sreči imam prilagodljiv službeni urnik, tako da sem ga lahko krojila okoli šolskih obveznosti. Prav tako sem imela zelo dober podporni sistem (partner, družina in prijatelji), ki je poln razumevajočih ljudi, ki so mi resnično stali ob strani, za kar bom vedno hvaležna.

Ste imeli med šolanjem morda kakšno posebno podporo v neki osebi? 

Največja podpora sta mi bila moj fant ter moja mama. Fant se je z mano učil in me tolažil v težkih trenutkih, mama pa je vedno imela dobre nasvete, kako premagovati stres in kako si vse časovno uskladiti. 

Vas je k cilju morda vodila neka posebna motivacija?

Moja največja želja je bila, da uspešno končam srednjo šolo in izobraževanje nadaljujem na fakulteti. Ta cilj sem videla zelo jasno pred seboj in mi je bil neka oprijemljiva točka, ki mi je pomagala, da se fokusiram. 

Kakšni so zdaj vaši načrti za prihodnost? Se boste še naprej izobraževali? 

Da, uspelo se mi je vpisati na mojo sanjsko fakulteto, kar me neizmerno veseli in resnično komaj čakam, da nadaljujem svojo pot. 

Menite, da vam bo pridobljena izobrazba pomagala do boljše službe in večje uspešnosti? 

Fakulteta, ki sem jo izbrala, sicer ni tesno povezana z mojo smerjo srednješolske izobrazbe, me pa obe smeri zelo zanimata. Opažam pa, da mi je izobrazba, ki sem jo dobila na vaši šoli, zelo pomagala pri trenutni službi, ki jo opravljam. Mislim, da sem zaradi te izkušnje veliko bolj samozavesten in kvaliteten delavec, kot sem bila prej, in ugotavljam, kako me veseli ko lahko v praksi uporabljam pridobljeno znanje. 

Bi želeli še sami kaj dodati, kar Vas nismo vprašali? 

CDI Univerzum je odlična šola iz večih vidikov. So prilagodljivi, razumevajoči do različnih okoliščin posameznika. Na poti šolanja res stojijo ob strani, te spremljajo in veš, da se lahko na njih obrneš in zaneseš. Kolektiv in profesorji so strokovnjaki na svojih področjih in se zavedajo, da delajo z odraslimi, čemur primeren je tudi njihov odnos, hkrati pa so zelo prijetni in prijazni ljudje, čigar cilj je tvoj uspeh, kar je pa zelo pomembno.

Gala

Dostopnost